Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Agrico ideeën

concept


Agrico is een aardappelcoöperatie in poot- en consumptieaardappelen. Het is een organisatie die wereldwijd aardappelen vermarkt, nieuwe rassen kweekt en innovatieve oplossingen bedenkt. Deze klant wil op het communicatie-gebied regelmatig geïnspireerd worden door ons. Hieronder een paar ideeën van mij.

Voor dochteronderneming Leo de kock & Zonen

QR-code op de verpakking
Een idee voor de dochteronderneming die gespecialiseerd is in verpakking.

QR-code afdrukken op de verpakking. Na het scannen met een mobiele telefoon, kan bijvoorbeeld de onderstaande digitale content worden getoond:
• Een mobiele pagina die achtergrondinformatie vertelt over de betreffende aardappels.
• Receptinspiraties
• Bio-garantie. Je leest over waar de aardappelen vandaan komen en hoe die worden gekweekt.


Voor telers

Webinars
Telers hebben behoefte aan nieuwe kennis en de laatste ontwikkelingen in de aardappelmarkt. Via webinars kan Agrico goedkoop bijeenkomsten organiseren voor telers wereldwijd uit de hoofdkantoor. Op de webinars wordt presentatie gehouden over de kennis en ontwikkeling. Telers hebben tevens de gelegenheid om via de online chat direct een vraag te stellen aan de expert.

E-learning over duurzaam telen
Video’s die te vinden zijn in de webomgeving van Agrico. Telers kunnen via de video’s leren hoe ze hun bedrijfsvoering duurzamer kunnen maken.


Voor retailers

Schapinspiratie voor retailers
Retailers krijgen een direct mailing en een emailing met de nieuwste inspiratie hoe ze schapen mooi en creatief kunnen inrichten. Bijhorende communicatiemiddelen kunnen ze direct via de website bestellen.

Aardappel merchandising
Leuke merchandising voor retailers die ze als cadeaus kunnen gebruiken bij aanbiedingen. Deze spullen hebben allemaal de vorm van een aardappel, bijvoorbeeld:
• Aardappel mobielhoes
• Aardappel pantoffels
• Aardappelkussen
• Aardappel bank


Voor consument

West-Europa is steeds multicultureler geworden, rijst en pasta winnen steeds meer terrein van aardapels. Om de aardappelcultuur weer populair te maken, zijn er hieronder een paar ideeën dat Agrico samen met partners kunnen uitvoeren.

De aardappelen wedstrijd
Een aardappelenwedstrijd houden onder de consumenten. Aardappelliefhebbers worden gevraagd om hun favoriete eigen recepten op te sturen. Onder onderstaande categorieën worden de winnaars uitgekozen:
• Het lekkerste aardappelrecept
• Het gezondste aardappelrecept
• Het snelste aardappelrecept

The life story of a patato
Om awareness te creëren dat aardappelen gezond zijn en veel voedingsstoffen bevatten vooral voor kinderen, wordt een filmpje gemaakt die met name gericht zijn voor ouders. In het geanimeerde filmpje wordt het aardappelverhaal op een speelse en leuke manier verteld, van het zaadje tot een het schap in de supermarkt en tot heerlijke gerechten op de tafel. Ondersteund door cijfers en advies van voedingsexpert. Dit filmpje kan via social media(YouTube) worden verspreid onder de juiste doelgroep. Ook kunnen partners en retailers dit filmpje op hun website en social media plaatsen.

Super Potato
Om het innovatieve karakter van Agrico te benadrukken en versterken, maken we een viral filmpje dat via social media als een grappig en cool filmpje gedeeld kan worden. In het filmpje is een groepje aardappel-wetenschappers in de onderzoekcentrum bezig om een nieuwe soort aardappel te ontwikkelen. Na jarenlang onderzoeken en verbeteren is de Super Potato geboren. In dit filmpje is de Super Potato de super hero van Agrico, hij is buitengewoon en heeft een menselijke karakter. Zo kan er een serie filmpjes worden gemaakt rondom deze personage. Bijvoorbeeld: hij beschermt telers van mileuvervuiling, helpt chauffeurs in nood tijdens transport en houdt als celebrity lezingen over aardapels en deelt handtekening uit aan consumenten. Humor is de kernwoord bij dit filmpje, dit zorgt voor dat mensen het filmpje als amusement gaat delen met hun vrienden.

Potato art

Een kunstnaar maakt mooie Illustratie op aardappelen (gesponsoord door Agrico).
Zie hier een dergelijke voorbeeld van een banaan. Deze youtube-video is sinds 4 mei 2012 al ruim 240 duizend keer bekeken.

Deze kunstnaar heeft een stad gebouwd met aardappelen.