Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Keukenmaxx website ideeën

concept


Ook al oogt de Keukenmaxx website nog zo flitsend, dit betekent nog niet dat de bezoekers de website ook werkelijk kunnen vinden. Hoe zorg je voor een vindbare website in Google? Door de website te optimaliseren voor de organische resultaten (SEO) en de zichtbaarheid te vergroten met gesponsorde resultaten  (SEA).


1. SEO

Hoog op Google komen bestaat grofweg uit 3 onderdelen:
• a. Techniek
• b. Content
• c. Linkbuilding

a. Techniek
Goede techniek zorgt voor semantische HTML, leesbare url’s en logische site-structuur.

b. Content
Bij content komen title tags, description tags en webteksten aan bod, goede zoekwoorden zijn hierbij cruciaal.

Er zijn verschillende soorten zoekopdrachten, die een verschillende hoeveelheid verkeer aantrekken.

Algemene zoekwoorden
Populaire en dus veel gebruikte zoekwoorden zorgen voor veel verkeer naar de website, maar de concurrentie op die zoekwoorden is uiteraard ook een stuk zwaarder. Voorbeelden van algemeen zoekopdracht zijn ‘keuken’ en ‘lifestyle’.

Long tail zoekwoorden
Minder populaire zoekwoorden daarentegen zorgen voor minder verkeer, maar zijn tegelijkertijd een stuk specifieker. Er komen dus weliswaar minder bezoekers binnen op deze zoekwoorden, maar de bezoekers die binnenkomen zijn wel eerder bereidt om naar de showroom te komen dan bezoekers die binnen komen op algemene zoekwoorden. Ze zijn namelijk al verder in hun oriëntatieproces. Voorbeeld van een long tail zoekopdracht is ‘Siematic keuken scherpste prijs’.

Keukenmaxx wil uiteindelijk zowel op de algemene als de long tail zoekwoorden op toppositie staan in de zoekmachine. Aangezien de concurrentie op algemene zoekwoorden erg groot is en Keukenmaxx niet op korte termijn hierop hoog gaat scoren, is het slim om nu te focussen op de long tail zoekwoorden.

Om te weten welke long tail zoekwoorden de best scoort voor Keukenmaxx, is een grondige zoekwoordenanalyse nodig. Een paar voorbeelden van long tail zoekwoorden zijn:
•  Siematic keuken scherpste prijs
•  Zelf 3D keuken ontwerpen
•  Showroomkeukens uitverkoop
• Design keuken kookeiland

c. Linkbuilding

Met linkbuilding wordt bedoeld of er andere websites naar Keukenmaxx site linken. Hoe populair en relevant deze websites, hoe waardevoller voor Google. Keukenmaxx kan zich richten op nieuwssites, blogs en social media op het gebied van keukens, interieur, lifestyle en recepten. Voorbeelden van een paar interessante sites voor linkbuilding:

http://www.wonenwonen.nl/
http://www.liever.com/
http://www.vtwonen.nl/
http://www.showhome.nl/
http://wonen.blogo.nl/
http://www.eh-i.nl/
http://www.culy.nl/

Lifestyle blog – Sixx Senses

Veel bloggen, dit is één van de beste manieren om veel gratis website bezoekers binnen te krijgen. De kwaliteit van het artikel moet natuurlijk wel goed zijn, plaats daarom alleen een artikeltje als jij denkt dat je lezers er echt wat aan hebben.

Actief bloggen heeft een hele hoop voordelen:

• De artikelen worden vrij snel, na enige tijd zelfs onmiddellijk, zichtbaar in zoekmachines als Google, klaar om gevonden te worden. Hier zullen na verloop van tijd veel websitebezoekers op afkomen. Als je veel blogt word je daar ook goed voor beloond.

• Website bezoekers kunnen reageren op de artikelen. Dat maakt het artikel nog waardevoller voor bezoekers en Google is dol op informatie. Reacties zijn belangrijk voor het verhogen van de bezoekersaantallen. Hoe meer, hoe beter. Start een blog, publiceer artikelen en lok reacties uit.

• Ander voordeel: Je website wordt regelmatig voorzien van nieuwe informatie. Google ziet het liefst websites die constant worden aangevuld. Google geeft vrijwel altijd de voorkeur aan actuele websites. Dat merk je duidelijk in de zoekresultaten. Wil je de concurrentie in de zoekmachine verslaan? Blog vaker dan de concurrentie, dan is het “outranken” van de concurrent in veel gevallen slechts een kwestie van tijd.Soms heb je niet eens zoveel backlinks nodig om hoog op Google te komen of veel bezoekers te trekken, aangezien “verse” websites sowieso een streepje voor hebben op statistische websites. Websites die bijvoorbeeld al jaren niet geactualiseerd zijn. Meestal kom je op dergelijke sites informatie tegen die verouderd/niet meer correct is; geen goede ervaring voor gebruikers.

• Als je moeite hebt met het verkrijgen van backlinks kan actief bloggen de oplossing zijn!

•  Als Keukenmaxx stylelife, advies en tips deelt in de blog, kan Keukenmaxx meer vertrouwen van de doelgroep winnen en mensen hebben meer respect voor je. Ook zullen mensen eerder geneigd zijn om naar de Keukenmaxx website te linken, hetgeen kan resulteren in stijgende posities op Google en meer geïnteresseerde bezoekers naar je site.


2. SEA

De optimalisatie van SEO kan maanden duren voordat het effect wordt opgeleverd. Om nu al traffic te genereren naar de website kan Google AdWords ook ingezet worden. Goede long tail zoekwoorden zijn bij AdWords vooral belangrijk. Je wilt immers alleen geld besteden aan specifieke bezoekers die eerder naar de showroom komt.

Een goede landingspagina voor een AdWord advertentie is zeer belangrijk. Een veel gemaakte fout is het doorlinken naar de homepagina. Wanneer bezoekers zoeken naar Siematic keuken en op de advertentie klikken, dan verwachten ze ook op de Siematic pagina te landen. Wanneer de landingspagina niet relevant is of slecht eruit ziet, zijn bezoekers binnen maximaal 7 seconden weg.

Hoe maak je de AdWord campagne succesvol? Hieronder een paar tips:

•  Schrijf de advertentietekst in de taal van je doelgroep (gevoel voor design en lifestyle)
•  Moet minimaal een USP bevatten. Bijvoorbeeld ‘Betaalbare design keuken’.
•  Moet een ‘call to action’ bevatten. Bijvoorbeeld ‘Bekijk aanbieding’ en ‘Meld je gratis aan’.
•  Sluit irrelevante zoekwoorden uit, bijvoorbeeld ‘Keukenhof’.
•  Hou de concurrenten in de gaten met welke zoekwoorden ze adverteren en pas je eigen zoekwoorden eventueel aan.


3. Social media – Pinterest

Vroeger scheurde je misschien artikelen uit tijdschriften en stopte ze in mapjes om te bewaren voor later. Pinterest is de digitale variant van zo’n knipselmap. Nog nooit was het aanleggen van een verzameling zo gemakkelijk. Of het nu gaat om praktische verzamelingen (favoriete keukens en apparaten) of inspirerende verzamelingen (interieur). Daarnaast is het een slimme, gemakkelijke manier om moodboards samen te stellen (Style + keukens). Pinterest is met name populair onder vrouwen en creatieve mensen.

Hoe maakt Keukenmaxx gebruik van de voordelen van Pinterest?

Maak een Pinterest account, wellicht onder de naam van SixxSense. Maak borden met verschillende stijlen, deel via deze borden inspirerende afbeeldingen over keukens, lifestyle, recepten etc. Keukenplaatjes die van de Keukenmaxx zijn gepind, zorgen voor bezoekers naar de website.

Affiliate

Bijvoorbeeld Liever.nl


Content verrijken

Onderzoeken, oriënteren en selecteren zijn nu voor veel mensen de stappen die ze online ondernemen voordat ze überhaupt naar de showroom willen komen. Websites waar bezoekers weinig informatie kunnen vinden en niet geprikkeld voelen, vormen dan ook geen reden om de showroom te bezoeken. Daarom moet de website van Keukenmaxx verrijkt worden met nuttige, duidelijke en inspirerende content. Er moet online opnieuw een reden gevormd worden voor bezoekers om naar Keukenmaxx te komen.

Wat zijn de reden dan?
•  Topmerken voor de scherpste prijzen
•  Enkel gebruik van A-merken apparatuur
•  Deskundig en inspirerende advies in de showroom
•  Gratis online ondersteuning (3D planner en Style navigator)
•  Lifestyle blog i.c.m. Sixx Sense Facebook

Wat heeft de Keukenmaxx website nodig om deze reden te vormen?

1. Collectie presenteren in de online showroom

Bezoekers willen op de website al goed geïnformeerd worden over wat Keukenmaxx te bieden heeft en tegen welke prijs. De website wordt als een inspirerende online showroom ingericht voor de topmerk-keukens waarbij de prijzen net zo aantrekkelijk worden gecommuniceerd als de keukens.

Alle keukens zijn online te bekijken op een inspirerende wijze waarbij de details van de keukens ook goed te zien is. A-merken apparatuur krijgt ook aandacht om nog eens extra te belichten dat Keukenmaxx enkel A-merken gebruikt.

2. Betaalbaarheid communiceren – zoeken naar de passende designkeuken binnen jouw eigen budget

De keukens zijn onderverdeeld in merken, maar omdat de prijs in deze crisistijd een steeds grotere rol speelt bij een aankoop, moet Keukenmaxx daar ook iets mee doen. Keukenmaxx belooft klanten de scherpste prijzen voor de designkeukens. Maak dit voordeel dan ook zichtbaar en maak het vooral eenvoudig voor bezoekers om dit te ontdekken. Behalve in de visuele communicatie, kan dit ook zichtbaar worden gemaakt door een zoekfunctie toe te voegen waarbij mensen binnen een bepaald budget passende keukens kunnen vinden, de prijs is te zien met of zonder keukenapparaat.

3. Bewaar je favoriete keuken

Het is steeds gebruikelijker dat een klant meerdere aanbieders met elkaar vergelijkt en later nog eens terugkomt op de site. Waarom maken we niet mogelijk om favoriete keukens te bewaren? Dit kan de klant eenvoudig doen door zich in te loggen met zijn Facebook account. De klant ervaart dit als gemak en service, Keukenmaxx krijgt hiermee de klantgegevens ter beschikking.

Ook al besluit Keukenmaxx zelf nog niet meteen actief gebruik te maken van Pinterest, dan alsnog kan het uitermate interessant zijn om de pin it‘-button  aan de website toe te voegen.  De button maakt het bezoekers gemakkelijk afbeeldingen op de site via Pinterest te bewaren en delen. Voordeel: het virale effect van Pinterest. De kans is groot dat de keukenfoto’s binnen Pinterest verder gedeeld (‘repinned‘) worden en daarmee, uiteindelijk, ook verkeer naar de website sturen.

4. Deskundige en inspirerende advies, vind je al terug in de Keukenmaxx blog

Hoe wil Keukenmaxx bezoekers online al laten merken dat ze bij Keukenmaxx deskundige en inspirerende advies krijgen? Dit imago kan Keukenmaxx creëren door de Sixx Sense community uit te breiden met een lifestyle blog op de webiste. Facebook wordt gebruikt om de community te onderhouden en de website voedt Facebook met inspirerende content. Deze combinatie van Facebook en blog zorgt naast een sterkere klantloyaliteit ook voor een beter vindbaarheid in de zoekmachine. Content voor deze blog staat in een eerder voorstel.


Conversie genereren

Hoe kan Keukenmaxx meer leads verzamelen en meer traffic naar de showroom te krijgen? Er zijn op dit moment op website een paar manieren om de leads te verzamelen:
• 3D-ontwerptool
• Style Navigator
• Magazine aanvragen
• Afspraak maken

Wat kunnen we doen om een nieuw leven te blazen in deze leads-generator?

3D-ontwerptool

De 3D-ontwerptool is een nuttige tool voor bezoekers en een efficiënte tool voor Keukenmaxx om leads te verzamelen. In de nieuwe website moet men hierbij vooral rekening houden dat de tool op de juiste pagina’s en het juiste moment wordt aangeboden.

Style Navigator

Met deze tool onderscheidt Keukenmaxx zich van andere keukenaanbieders, namelijk designkeukens met gratis stijladvies. Deze tool dient alleen nog verder geoptimaliseerd worden voor een beter stijladvies.

Magazine aanvragen

Een lange formulier invullen met je huisadres kan voor veel bezoekers een hoge drempel zijn om magazines aan te vragen. Om deze mensen ook te bereiken, kan Keukenmaxx naast de magazien aanvragen ook mogelijk maken om een magazine online te bekijken. Hierbij hoeven bezoekers geen formulier in te vullen of slechts inloggen met Facebook. De online magazine maakt deel uit van de lifestyle blog en is een interactieve inspiratiebron met bewegende beelden en video’s van kookdemo’s. Het mooie is dat dit social-proof is en kan per onderdeel gedeeld worden.

Inschrijven voor Miele Experience Centre

Maak het voor bezoekers nog aantrekkelijker om de Keukenmaxx showroom te bezoeken door unieke kookbelevenis te organiseren in de Miele Experience Centre van Keukenmaxx.


Extra tools voor conversies

Benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen die interessant zijn voor Keukenmaxx? De twee mobiele app’s hieronder werpt een nieuwe kijk naar het aanbieden van digitale of locatiegebaseerde kortingscoupons.

Scoupy: de mobiele kortingsfolder

De gratis Scoupy-app biedt consumenten via hun smartphone toegang tot unieke, lokale kortingsacties van winkels, horeca en vrijetijdsbesteding in hun directe omgeving. Consumenten kunnen digitale coupons bewaren en verzilveren in de winkel. Scoupy is een jaar geleden opgericht en is nu al de marktleider in de snel groeiende markt van ‘Mobile couponing’ in Nederland. Onlangs heeft PostNL een belang genomen in Scoupy.

Producten uit diverse branches worden hier aangeboden, bijvoorbeeld:
• Media Markt geeft 10% korting op iPhone 4S.
• Interieurwinkel geeft 20% korting op Fatboy producten
• Autodealer geeft 25% korting op een autowasbeurt
• Ook restaurant, kapper, modelwinkel en zelfs Shell maken kortingscoupons in Scoupy.

Momenteel staan 2700 Scoupy-acties uit van 1700 bedrijven. De app is tot nu toe 80.000 keer gedownload. Deze app is nu met name populair onder de jongeren, daarvan zijn de young professionals tussen 25 en 35 een interessante doelgroep voor Keukenmaxx.

Passbook

Apple introduceerde op 13 september 2012 naast de nieuwe iPhone 5, ook een nieuwe app. Passbook is een nieuwe applicatie van Apple die deel uitmaakt van haar nieuwe software. Met deze app kun je toegangskaarten, kortingsbonnen, klantenpas, zelfs boarding pass van je vlucht digitaal bewaren, zodat je deze niet hoeft af te drukken of in je portemonnee moet bewaren.

Deze app biedt Keukenmaxx een nieuwe manier aan om kortingsbonnen en klantenpas papierloos te bewaren en verzilveren met de smartphone in de showroom. Inmiddels hebben diverse bedrijven deze app al omarmd, zoals de Belgische biscoop Kinepolis en Paylogic, een Nederlands bedrijf dat kaartjes verkoopt voor concerten en evenementen.